29.03.2008

Streetlab Istanbul


Dün soluğu Hollanda'nın vazgeçilmez festivallerinden Streetlab'de aldık. Street Fashion (Sokak Modası) Tasarımcıları ve Sanatçıları için vazgeçilmez bir platform oluşturan etkinliğin bu seneki ilk durağı, Bant dergisi ve Bilsar'ın katkılarıyla Istanbul oldu. Amsterdam'dan Nieuw Jurk Days, Karimo, Mylou Oord ve End projeleri, İstanbul'dan ise Hayal Pozantı, Biswear, Selay Güleç, Ayça Elkap, Aylin Güngör, Sadi Güran ve Cem Dinlenmiş gibi isimler çalışmalarıyla Streetlab Istanbul'da yer aldı.
Biz geceye Biswear'in davetlileri olarak katıldık. Üstümüze Biswear'in güzel elbiselerinden birini geçirip dondurucu soğuğa engel tanımadan Bilsar Binası'na
vardık. Hollandalı'ların ağırlıkta olduğu, gecenin dj performansı kısmına yetişmiştik. Hemen Biswear'in köşesini bulmak üzere araştırmaya yöneldiğimizde, gözümüze özlediğimiz görüntüler, insanlar ve stiller çarptı. İşin içine bir şekilde ecnebi eli değince sanki daha bir "übercool" oluyor.

Biswear'den Reyhan ve Risalet'i bir Barbie defilesinin önünde bulduk. Üst katta kendilerine ayrılmış olan ham köşeyi, yarattıkları konsept ile baya güzelleştirmiştiler. Partideki bir buçuk saatlik mevcudiyetimizi koruduğumuz ve sokak stiline olan açlığımızı giderdikten sonra, uğramamız gereken diğer duraklara da selam vererek, tıpış tıpış erkenden evin yolunu tuttuk.

streetlab.nl

/nightnurse

Hiç yorum yok: